Ville Komppa & Marie Körkkö

Kellarista kajahtaa! – Komppa & Körkkö

Kellarista kajahtaa! -konserttisarja jatkuu taas Pianokellarilla uusin konsertein. Seuraavat konsertit ovat to 24.11. ja to 1.12. klo 18.

Esiintyjät:
Ville Komppa, klarinetti
Marie Körkkö, piano

Ohjelma:

Allegro Tristamente

Witold Lutoslawski (1913-1994): Tanssipreludit
Clara Schumann (1819-1896): Kolme romanssia op. 22
Francis Poulenc (1899-1963): Sonaatti klarinetille ja pianolle

Allegro Tristamente’ on esitysmerkintä ohjelmamme viimeisestä teoksesta ja se tarkoittaa suomeksi kutakuinkin ’Ilolla, surullisesti’. Ohjelman kaikki kappaleet läikähtelevät tunnelmiltaan laidasta laitaan, ja ovat myös kontrasteja suhteessa toisiinsa.
Witold Lutoslawskin Tanssipreludit pohjautuvat puolalaisiin kansantansseihin, ja jokainen viidestä osasta vie kuulijan hyvin erilaisiin, surrealistisiinkin maailmoihin. Clara Schumannin Kolme romanssia ovat puolestaan puhdasta romantiikan ajan musiikkia, missä ei tunteita säästellä.
Francis Poulencin sonaatti klarinetille ja pianolle ilottelee ja hassuttelee, mutta yhtäkkisesti vaipuu myös utuisiin, jopa melankolisiin tunnelmiin, kuin sirkuksen klovni esiintyessään.

Ville Komppa on helsinkiläinen lehtori, muusikko ja toimittaja, ja työskentelee Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän esiintyy säännöllisesti mm. yleisötilaisuuksissa vetäjänä, erilaisissa asiantuntijatehtävissä sekä kamari- tai orkesterimusiikin parissa klarinetistina, ja hänet löytää usein erilaisista yhteisöllisistä tai vuorovaikutteisista hankkeista ja tilaisuuksista.

Marie Körkkö on helsinkiläinen pianotaiteilija ja Feldenkrais® -menetelmän opettaja. Hän on perustanut oman studionsa Pianokellarin Helsingin keskustaan joulukuussa 2018, missä hän työskentelee niin pedagogina, esiintyjänä kuin tilaisuuksien järjestäjänä. Hän on luotsannut Kellarista kajahtaa! -sarjaa tilassaan vuodesta 2021 lähtien. Lisäksi Körkkö työskentelee Feldenkrais® -opettajana Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa.Liput: 15€
Paikkoja osallistujille on rajatusti, ja liput konsertteihin vain ennakkovarauksin: marie.korkko@gmail.com / 040 832 8519


Pianokellarin osoite: Arkadiankatu 16 C.
C-rappu sijaitsee sisäpihalla – porttikongilla on summeri.
Saapuminen ei valitettavasti ole kokonaan esteetön – matkan varrella on yhdet lyhyet portaat kellarikerrokseen.Kuva: Ivan Bessedin

Jaa:

Comments are closed.